Július Hudáček dominoval brankárom vo švédskej SHL

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 10:02 • 2 min
Július Hudáček dominoval brankárom vo švédskej SHL

ŠTOKHOLM - Slovák Július Hudáček sa stal štatisticky najlepším brankárom základnej časti švédskej hokejovej SHL. Jednotka Örebra mala 92,99 % úspešnosť zákrokov.

slovakia

left justify in out

Na Hudáčka letelo 1199 striel, za jeho chrbát prešlo 84 pukov. V priemere Harichovčan inkasoval 1,91 gólu na zápas, čo je tretie najnižšie číslo v SHL. Na konte Hudáčka je aj 26 víťazstiev, najviac zo všetkých brankárov v súťaži. Vďaka výkonom rodáka zo Spiša skončilo Örebro na 6. mieste v dlhodobej súťaži a vybojovalo si priamy postup do play-off.

 

Základnú časť SHL vyhrali hokejisti Skelleftey a vybojovali si aj miestenku do Ligy majstrov 2015/2016. Na svojho súpera vo štvrťfinále si podobne ako druhá Frölunda budú musieť ešte hráči Skelleftey počkať, jeho meno bude známe až po predkole play-off.

 

V boji o dve miestenky do štvrťfinále sa stretnú Färjestad s Brynäsom Tomáša Slováka a Lulea Petra Cehlárika a Christiána Jaroša s Djurgaardenom. Brankár Július Hudáček bude vo štvrťfinále čeliť v bránke Örebra strelám hráčov Växjö, Linköping sa v sérii o semifinále stretne s HV 71 Jönköping. O príslušnosť v SHL budú hrať Leksand a MODO Hockey Marcela Hossu.

 

Keďže sa švédska liga od budúcej sezóny rozšíri na štrnásť účastníkov, priamo postúpi víťaz druhej ligy (finále Västeras - Karlskrona), v baráži okrem Leksandu a MODO bude hrať druhý tím z Allsvenskan a traja najlepší z kvalifikácie mužstiev umiestnených v tejto súťaži na 3. až 8. mieste.

 

Tomáš Slovák stihol v SHL po prestupe z Hradca Králové odohrať za Brynäs 21 stretnutí, pravidelne nastupoval v druhej obrane tímu a dosiahol aj tri body (1+2). Cehlárik sa udomácnil v prvom mužstve Luley, vekom ešte junior nazbieral v 46 dueloch 19 bodov (6+13). Osemnásťročný Jaroš dostal šancu v SHL v 25 súbojoch, na jeho konte svieti jedna asistencia. Marcel Hossa prišiel do Örnsköldsviku až na záver základnej časti, v jedenástich súbojoch strelil tri góly a pridal tri asistencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies