Juliju Skripaľovú prepustili z nemocnice, domov sa však nevráti!

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 11:08 • 2 min
Juliju Skripaľovú prepustili z nemocnice, domov sa však nevráti!

LONDÝN - Juliju Skripaľovú, ktorá sa spolu so svojím otcom Sergejom stala začiatkom marca v anglickom meste Salisbury obeťou útoku nervovoparalytickou látkou novičok, prepustili v pondelok z nemocnice.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v utorok spravodajská stanica Sky News. Prepustenie Julije Skripaľovej z nemocnice potvrdili predstavitelia nemocnice v Salisbury. Skripaľovú následne previezli na bezpečné miesto. Jej otec, Sergej Skripaľ, zostáva naďalej v nemocničnej starostlivosti. Podľa slov lekárov sa zotavuje pomalšie než Julija, robí však pokroky a jeho stav sa zlepšuje. Vyjadrili nádej ohľadne jeho skorého prepustenia.

 

Bývalého dôstojníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa (66) a jeho dcéru Juliju (33) našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v Salisbury, kde Skripaľ žil. Oboch po útoku hospitalizovali, pričom dlho boli v kritickom stave. Ich stav sa však podľa vedenia nemocnie, v ktorej sú hospitalizovaní, zlepšil a momentálne už nie je považovaný za kritický.

 

Británia z útoku na dvojicu, pri ktorom bola použitá nervovoparalytická látka novičok vyvinutá v bývalom Sovietskom zväze, obvinila Moskvu. Rusko však akúkoľvek zodpovednosť za útok a všetky ostatné špekulácie odmieta, pričom tvrdí, že program vývoja takejto bojovej látky nebol ani v ZSSR, ani v Rusku. Moskva súčasne žiada od Londýna ospravedlnenie a odpoveď na otázku, na čom sú jeho tvrdenia založené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies