Juliana Mrvová expozíciou obrazov otvorila v Bratislave nový výstavný priestor

NETKY.SK • 17 December 2010, 08:31 • 2 min
Juliana Mrvová expozíciou obrazov otvorila v Bratislave nový výstavný priestor

Juliana Mrvová expozíciou obrazov otvorila v Bratislave nový výstavný priestor - Kultúra Veľkoplošnými obrazmi Juliany Mrvovej s názvom Deleuze na pláži dnes otvorili nový výstavný priestor v Bratislave na Mlynských Nivách 34. astníci večernej vernisáže s

slovakia

left justify in out

img

Veľkoplošnými obrazmi Juliany Mrvovej s názvom Deleuze na pláži dnes otvorili nový výstavný priestor v Bratislave na Mlynských Nivách 34. Účastníci večernej vernisáže sa dozvedeli, že sa bude volať Max Klinger. Je to bývalý industriálny priestor, o čom svedčí zachovaný sústruh v kruhovej sále.
Steny zdobia maľby mladej umelkyne s názvami Deluze na pláži, Container, Red construction, Residues, Trunks, Kmene, Circilar, Bolod Stains, Construction, Wind, Porto (pláž), Goldens Sands a iné. Niektoré z nich majú rozmery 185x250 cm.  
"Takú talentovanú, múdru a peknú výtvarníčku som dávno nevidel," s úsmevom konštatoval herec Ady Hajdu, ktorý bol s výtvarníkom Lacom Terenom krstným otcom rovnomennej knižky. Tá okrem vystavených obrazov obsahuje texty Jany Beňovej, Márii Ferenčuhovej, Daniela Grúňa, Andyho Hillarda, Jiřího Oliča, Clary Royer a Michaely Paštekovej.
"Texty napísali inšpirovaní konkrétnym obrazom pri návšteve v mojom ateliéri," povedala pre TASR 32-ročná výtvarníčka. Podľa nej je kniha vlastne bibliofília, pretože jej vyšlo iba 150 kusov. Sú v nej, ako aj na výstave, príbehové obrazy z minulého a tohto roka.
Juliana Mrvová (1979) patrí k najvýraznejším predstaviteľom nastupujúcej generácie absolventov ateliéru Ivana Csudaia na bratislavskej Vysokej škole výtvarných umení, kde v súčasnosti pokračuje na doktorandskom štúdiu. V roku 2002 absolvovala študijný pobyt v Mexiku. Od roku 2001 sa pravidelne prezentuje na kolektívnych a samostatných výstavách. Jej diela sú zastúpené v súkromných zbierkach doma i v zahraničí. V roku 2007 získala prestížnu cenu VÚB banky za maľbu a v rokoch 2006, 2009 a 2010 bola jej finalistkou. V súčasnosti má svoj obraz Wind na výstave v Slovenskej národnej galérii z tohtoročnej súťaže spomínanej nadácie a ďalšie diela (D. Nobile, Catleyas, Places We Live In I) na výstave Maľba po maľbe z predchádzajúcich ročníkov súťaže.
Výstava v Max Klinger potrvá do 28. januára 2011.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona