Julian Assange v piatok opustí ekvádorské veľvyslanectvo

NETKY.SK • 4 Február 2016, 08:46 • 2 min
Julian Assange v piatok opustí ekvádorské veľvyslanectvo

LONDÝN - Zakladateľ kontroverznej internetovej stránky Wikileaks Julian Assange v piatok opustí ekvádorské veľvyslanectvo v Londýne. Informovala dnes o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na jeho vyjadrenie na sociálnej sieti Twitter.

slovakia

left justify in out

Assange je ochotný veľvyslanectvo opustiť aj v prípade, že výbor OSN, ktorý vyšetruje jeho prípad, nerozhodne v jeho prospech a britská polícia ho následne zatkne.

 

Ak však výbor rozhodne, že sa jednalo o nezákonné zadržanie, Assange požaduje návrat svojich cestovných dokladov a ukončenie akýchkoľvek ďalších snáh o jeho zatknutie, píše agentúra AP.

 

Na veľvyslanectve našiel útočisko už v júni 2012, aby sa tak vyhol svojmu vydaniu do Švédska, kde má byť vypočúvaný kvôli obvineniam zo sexuálneho obťažovania a znásilnenie dvoch žien v roku 2010. Austrálčan však tieto obvinenia odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona