Julian Assange sa odmietol stretnúť s hercom Cumberbatchom

NETKY.SK • 10 Október 2013, 16:22 • 2 min
Julian Assange sa odmietol stretnúť s hercom Cumberbatchom

SYDNEY - Zakladateľ portálu WikiLeaks Julian Assange sa odmietol stretnúť s britským hercom Benedictom Cumberbatchom, ktorý ho stvárňuje v biografickej dráme The Fifth Estate (2013).

slovakia

left justify in out

Jej príbeh totiž podľa Assangea nie je založený na pravde. Austrálčan, ktorý sa už rok nachádza na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne, to hercovi oznámil 15. januára listom. Ten následne v stredu 9. októbra zverejnil aj na samotnom WikiLeaks. "Verím, že máte dobré úmysly, avšak iste rozumiete aj tomu, prečo by naše stretnutie nebolo pre mňa vhodné. Ak by sme sa stretli, potvrdil by som pravdivosť toho úbohého filmu a pochválil výkon plný talentu, ku ktorému vás však doviedol ten scenár," písal Assange.

Tridsaťsedemročný Cumberbatch vraj stvárňuje Assangea v snímke The Fifth Estate ako drzého, trápneho a zanedbaného človeka. Scenár drámy, ktorá debutovala 5. septembra na filmovom festivale v Toronte, čerpal inšpiráciu z knižnej publikácie Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website (2011), ktorú napísal Assangeov dôverný spolupracovník Daniel Domscheit-Berg. Tú spolu s filmom považuje zakladateľ WikiLeaks za pomstu voči nemu a jeho organizácii. "Viem, že snímka zobrazuje mňa a moju prácu v negatívnom svetle. Nesnaží sa zjednodušiť, ozrejmiť ani vyčleniť pravdu, ale radšej ju pochovať," vysvetlil Assange v liste. 

Benedict Cumberbatch je známy predovšetkým z moderného seriálového spracovania príbehov legendárneho detektíva Sherlocka Holmesa s názvom Sherlock (2010), kde stvárňuje titulnú postavu. Rodák z Londýna si zahral tiež Stephena Hawkinga v televíznom filme Hawking (2004) a diváci ho môžu poznať aj zo snímok Nezlomná vôľa (2006), Pokánie (2007), Third Star (2010), Vojnový kôň (2011) či Jeden musí z kola von (2011). Tento rok sa objavil v akčnom sci-fi Star Trek: Do temnoty, kde stvárnil Johna Harrisona alias Khana. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies