Julian Assange nahral hudobnú paródiu na svoju politickú stranu

NETKY.SK • 27 August 2013, 15:27 • 2 min
Julian Assange nahral hudobnú paródiu na svoju politickú stranu

LONDÝN - Zakladateľ internetovej stránky WikiLeaks Julian Assange nahral hudobnú paródiu na svoju nedávno založenú politickú stranu WikiLeaks Party (WP), s ktorou sa chce v septembrových voľbách uchádzať o miesto v austrálskom senáte. Informoval o tom dnes internetový portál Yahoo.

slovakia

left justify in out

V krátkej upútavke zverejnenej v rámci kultového webového seriálu Rap News Assange paroduje skladbu You're the Voice od svojho krajana, speváka Johna Farnhama z roku 1986. Bývalý počítačový hacker v úprave textu skladby spieva, aby "na svet prenikli veci, ktoré nás spravia silnejšími," a že "všetci sme kŕmení klamstvami".

Videoklip vznikol na ekvádorskej ambasáde v Londýne, kde sa muž skrýva už vyše roka, predchádzajúc tak svojej extradícii do Švédska. Tamojšie úrady ho stíhajú vo veci údajných sexuálnych deliktov. Od zverejnenia videa na stránke YouTube vystúpilo z WP mnoho členov majúcich spojitosť so zákulisnými dohodami s inými stranami.

Stranícka kandidátka číslo dva pre štát Viktória, Leslie Cannoldová, je jednou z tých, ktorí s jeho krokom nesúhlasili a odstúpili, argumentujúc, že išlo o nedemokratické správanie sa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona