Julia Tymošenková: Kým sa neukončí súdne konanie, nie je možné omilostenie

NETKY.SK • 12 Apríl 2013, 08:47 • 2 min
Julia Tymošenková: Kým sa neukončí súdne konanie, nie je možné omilostenie

KYJEV - Len niekoľko dní po amnestovaní siedmich opozičných politikov na Ukrajine, vrátane exministrov vnútra a životného prostredia Jurija Lucenka a Georgija Filipčuka, odmietol prezident Viktor Janukovyč omilostenie expremiérky Julie Tymošenkovej.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií ukrajinských médií, Janukovyč dnes v meste Nikolajev na juhu Ukrajiny povedal, že kým sa neukončí súdne konanie proti Tymošenkovej, nie je omilostenie možné.

Janukovyč tak reagoval na opätovné žiadosti právnych zástupcov väznenej líderky opozície i apely aktivistov za ľudské práva.

Tymošenková čelí momentálne v ďalšom procese, ktorý by mal pokračovať v piatok, obvineniu z daňových únikov. Navyše sa ju prokuratúra chystá obviniť z nájomnej vraždy. Sedemročný trest väzenia si odpykáva za zneužitie právomocí verejného činiteľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies