Juli-Joel Edelstein: Slovensko je jedným z najlepších priateľov Izraela vo svete

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 14:32 • 2 min
Juli-Joel Edelstein: Slovensko je jedným z najlepších priateľov Izraela vo svete

BRATISLAVA - Slovensko je jedným z najlepších priateľov Izraela vo svete. Povedal predseda Knesetu štátu Izrael Juli-Joel Edelstein po dnešnom stretnutí s predsedom Národnej rady SR Andrejom Dankom na Bratislavskom hrade.

slovakia

left justify in out

Danko tiež vyzdvihol vzťahy a spoluprácu oboch krajín. "Vzťahy Slovákov a Židov neboli nikdy lepšie, ako sú v tomto období," uviedol Danko. Slovensko a Izrael si podľa jeho slov majú čo poskytnúť.

 

Ocenil spoluprácu parlamentov a poďakoval za pomoc pri definovaní pojmov ako holokaust a antisemitizmus. Chce v tejto súvislosti iniciovať legislatívne zmeny. Zopakoval, že nebude tolerovať prejavy neznášanlivosti v parlamente.

 

Edelstein ocenil vládu SR a oficiálnych predstaviteľov na Slovensku za "veľmi dobrú prácu v oblasti boja proti prejavom antisemitizmu, ako aj v oblasti vzdelávania mládeže".

 

Vyzdvihol fungujúcu spoluprácu medzi krajinami a poznamenal, že je tu ešte potenciál na zlepšenie. Verí, že krajiny budú rozvíjať oblasti prospešné pre obe strany.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies