Indonéziu zasiahlo silné zemetrasenie: Vydali varovanie pred cunami

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 18:45 • 2 min
Indonéziu zasiahlo silné zemetrasenie: Vydali varovanie pred cunami

JAKARTA - Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,9 zaznamenali dnes juhozápadne od pobrežia indonézskeho ostrova Sumatra, informoval americký geologický úrad USGS, ktorý znížil pôvodne uvádzanú silu otrasov z 8,2 a 8,1 na 7,9.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters informovala, že epicentrum zemetrasenia bolo 808 kilometrov juhozápadne od Padangu a v hĺbke asi 10 kilometrov. Bezprostredne nie sú správy o materiálnych škodách alebo stratách na životoch.

 

 

 

Národná meteorologická agentúra oznámila, že Indonézia vydala varovanie pred cunami.

 

The National Meteorological Agency reported that Indonesia has issued a tsunami warning.
 

 


Indonéziu v roku 2004 veľmi vážne zasiahli vlny cunami po zemetrasení v Indickom oceáne. Krajina leží v seizmicky aktívnej zóne, kde sa stretávajú dosky zemskej kôry a dochádza tam k veľkému počtu zemetrasení a častým erupciám sopiek.

 


 

Spojili sme sa s úradmi na Mentavajských ostrovoch a povedali nám, že nemajú správy o škodách či obetiach," uviedol pre tamojšie médiá hovorca Národného úradu pre zvládanie katastrof.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies