Juhozápad Iránu zasiahlo zemetrasenie s magnitúdom 5,9

NETKY.SK • 18 Apríl 2021, 10:40 • 2 min
Juhozápad Iránu zasiahlo zemetrasenie s magnitúdom 5,9

TEHERÁN - Juhozápadom Iránu dnes otriaslo zemetrasenie s magnitúdom 5,9. Iránska štátna televízia informovala, že po ňom nasledoval otras, ktorého magnitúdo bolo 4,5. Z oblasti zatiaľ nehlásia žiadne škody ani zranených.

slovakia

left justify in out

Geologická služba Spojených štátov určila magnitúdo zemetrasenia na 5,8 a jeho epicentrum sa podľa nej nachádzalo pri prístavnom meste Bandar Genaveh, zhruba 100 kilometrov od jadrovej elektrárne Búšehr. Otrasy vychádzali z hĺbky 10 kilometrov. Zemetrasenie s magnitúdom 5 už môže spôsobiť značné škody, hlavne keď vychádzajú z malej hĺbky, ako to dnešné.

 

img


V Iráne sú zemetrasenia takmer na dennom poriadku, keďže jeho územím prechádzajú hlavné tektonické zlomy. Najtragickejšie následky malo zemetrasenie, ktoré v roku 2003 zasiahlo historické mesto Bam a vyžiadalo si 26-tisíc obetí.

 

Prečítajte si tiež: Stalo sa to, čoho sa Islanďania najviac obávali. V krajine vybuchla sopka po 800 rokoch


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies