Juhovýchod USA sa pripravuje na ďalšiu zimnú búrku a poľadovicu

NETKY.SK • 11 Február 2014, 08:57 • 2 min
Juhovýchod USA sa pripravuje na ďalšiu zimnú búrku a poľadovicu

WASHINGTON - Viacero štátov na juhovýchode USA sa v noci nadnes začalo pripravovať na ďalšiu zimnú búrku, ktorá túto oblasť zasiahne len dva týždne po tom, čo mrznúci dážď a sneh ochromili život v Atlante a iných mestách.

slovakia

left justify in out

Podľa meteorológov úradu silná zimná búrka zasiahne niektoré oblasti v štátoch Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia, Južná Karolína a Severná Karolína pravdepodobne v polovici týždňa, uviedla agentúra AP.

 

Meteorológovia varujú, že oblasť na juhovýchode Spojených štátov môže pokryť až dva centimetre hrubá vrstva ľadu z mrznúceho dažďa. Pravdepodobné sú aj výpadky v dodávkach elektrickej energie v dôsledku padajúcich konárov stromov.

 

Atlanta, hlavné mesto štátu Georgia, vyhlásilo na dnes a stredu stav núdze a zrušilo vyučovanie v školách.

 

Guvernér Georgie Nathan Deal rozšíril platnosť stavu núdze aj na 45 okresov v centrálnej a severnej Georgii. Deal vyzval obyvateľov miest, ktoré pocítia najväčší nápor búrky, aby v pondelok podvečer nevychádzali na cesty. "Nasledujúce tri dni budú pre náš štát ťažkou skúškou," povedal guvernér Georgie.

Pred dvoma týždňami snehová búrka a mrznúci dážď prinútili mnohých vodičov, aby opustili svoje autá na rušných cestách a križovatkách. Počasie podľa miestnych médií ovplyvní aj prevádzku na letisku v Atlante, ktoré je jedným z najrušnejších v Spojených štátoch. Väčšinu letov bude pravdepodobne nutné zrušiť alebo odložiť.

Meteorológovia predpovedajú, že dážď sa postupne zmení na sneženie alebo zrážky budú zmiešané. Takáto situácia by mala trvať až do štvrtkového rána.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies