Juhovýchod USA postihli silné búrky a tornáda

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 06:11 • 2 min
Juhovýchod USA postihli silné búrky a tornáda

ATLANTA - Silné búrky sprevádzané tornádami spustošili v pondelok večer, deň pred začiatkom astronomickej jari, mnohé oblasti na juhovýchode USA.

slovakia

left justify in out

Najväčšie škody boli zaznamenané v štáte Alabama.

 

Tornádo sa okrem iného prehnalo kampusom univerzity v meste Jacksonville. Podľa miestnej polície vyzerá areál univerzity i mesto "ako vojnová zóna".

 

Meteorológovia varovali, že búrky spolu s tornádami, vetrom a krúpami veľkosti tenisových loptičiek by mohli ohroziť viac ako 29 miliónov ľudí.

 

V mnohých mestách na severe Alabamy došlo k výpadkom dodávok elektrickej energie. Národná meteorologická služba (NWS) v Huntsville hlásila v tejto oblasti najmenej tri potvrdené tornáda. Prírodný živel tam poškodil desiatky domov. Niektoré cesty museli byť uzavreté kvôli popadaným elektrickým vedeniam alebo stromom.

 

Pre časť severnej Alabamy a juhu štátu Tennessee bola v pondelok večer miestneho času stále v platnosti výstraha pred tornádami. Vyučovanie v mnohých školách bolo ukončené skôr, aby sa študenti a zamestnanci mohli dostať domov ešte pred príchodom búrok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona