Juhoslávia bola pre Spojené štáty hrozbou, vyhlásil riaditeľ CIA

NETKY.SK • 25 Január 2018, 09:28 • 2 min
Juhoslávia bola pre Spojené štáty hrozbou, vyhlásil riaditeľ CIA

WASHINGTON - Juhoslávia bola pre Spojené štáty hrozbou, vyhlásil riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Mike Pompeo.

slovakia

left justify in out

Ako informoval v stredu spravodajský portál B92, Pompeove slová zazneli na diskusnom podujatí organizovanom Americkým podnikovým inštitútom (American Enterprise Institute).

 

Pompeo, často verejne prezentovaný ako osoba, ktorá má najvyššiu dôveru amerického prezidenta Donalda Trumpa, sa zmienil o niekdajšej Juhoslávii ako o príklade hrozieb pochádzajúcich z národných štátov, konštatoval portál B92.

 

"Vaše učebnice dejepisu vás učia o hrozbách z krajín, o tom, čo Amerika robila proti hrozbe z Juhoslávie alebo iného národného štátu," povedal šéf CIA.

 

img

 

"Dnes sú ohrozenia oveľa rôznorodejšie, či už sú to hrozby zo strany skupín ako Hizballáh alebo al-Káida, hrozby voči našim informačným systémom zo strany skupín ako WikiLeaks," uviedol Pompeo. Dodal, že tieto "skupiny a organizácie" nemajú v OSN svoju vlajku "a predstavujú skutočné hrozby".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies