Juhom Nemecka sa prehnali silné búrky, blesk vážne zranil dvoch ľudí

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 15:36 • 2 min
Juhom Nemecka sa prehnali silné búrky, blesk vážne zranil dvoch ľudí

AUGSBURG/FREIBURG - Silné búrky zasiahli v noci nadnes južné Nemecko. Miestami ich sprevádzalo krupobitie s krúpami s veľkosťou golfových loptičiek, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V meste Freiburg ležiacom na okraji Čierneho lesa udrel v stredu večer blesk a vážne zranil dvoch ľudí. Oblasť zasiahlo i silné krupobitie, podľa miestnej polície však nespôsobilo veľké škody. Prívalové zrážky počas noci zaplavili ulice, v jednom podchode dosiahla voda výšku až jeden meter. Polícia a hasiči zasahovali asi 100-krát.
     

V okolí bavorského Augsburgu poškodila víchrica, ktorú sprevádzali nárazy vetra s rýchlosťou do 120 km/h, niekoľko domov. Z obytného domu, v ktorej bývalo 50 ľudí, odnieslo podľa svedkov malé tornádo strechu. Ľudí museli evakuovať.
     

V obci Waldshut pri hraniciach so Švajčiarskom zasiahol blesk kostolnú vežu, ktorá začala horieť, požiar ale rýchlo uhasili. Podľa polície je veža značne poškodená, ale nikto nebol zranený.
     

Bavorskou oblasťou Aichach-Friedberg sa búrka prehnala za 15 minút, poškodila však niekoľko striech a múrov a vyvracala stromy. V Aichachu odtrhla celú strechu strednej školy. 
     

Nemeckí meteorológovia zrušili dnes ráno všetky výstrahy pred búrkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies