Juhokórejský premiér premiér ponúkol po úplatkovom škandále rezignáciu

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 10:47 • 2 min
Juhokórejský premiér premiér ponúkol po úplatkovom škandále rezignáciu

SOUL - Juhokórejský premiér, ktorý odmieta podozrenia z prijatia ilegálnych peňazí na kampaň od podnikateľa, ktorý spáchal samovraždu, ponúkol v súvislosti so škandálom svoju rezignáciu.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informovala kancelária prezidentky. Premiér I Wan-gu popiera, že by prijal 30 miliónov wonov (26 000 eur) v ilegálnych fondoch od podnikateľa v oblasti stavebníctva Sunga Wan-džonga. Ten však po svojej očividnej samovražde skôr tento mesiac zanechal za sebou zoznam tých, ktorých podplácal, pričom tam figurovalo aj premiérovo meno. Prezidentka Pak Kun-hje vyzvala na "dôkladné vyšetrenie" záležitosti. O premiérovej rezignácii by mala rozhodnúť budúci týždeň po tom, ako sa vráti zo štátnej návštevy Peru. Vo funkcii je predseda vlády len dva mesiace. Na základe juhokórejských zákonov politici nemôžu akceptovať viac ako 100 000 wonov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies