Juhokórejský premiér odstúpil kvôli potopeniu trajektu

NETKY.SK • 27 Apríl 2014, 08:45 • 2 min
Juhokórejský premiér odstúpil kvôli potopeniu trajektu

SOUL - Juhokórejský premiér Čung Hong-won dnes odstúpil z funkcie v súvislosti s tragickým potopením trajektu zo 16. apríla, pri ktorom prišlo o život alebo je nezvestných vyše 300 ľudí, prevažne stredoškolákov.

slovakia

left justify in out

"Bolo by príliš veľkým bremenom pre vládu, keby som zostal na svojom poste," povedal Čung Hong-won počas krátkeho vystúpenia.
      

Juhokórejská vláda a úrady sa stali terčom ostrej kritiky verejnosti za údajne pomalé tempo pátrania po obetiach a nezvestných a za zmätky pri poskytovaní informácií o priebehu operácií.
      

Samotného premiéra vypískali a hodili na neho fľašu, keď deň po nešťastí prišiel na stretnutie so smútiacimi rodičmi obetí.
      

Trajekt Sewol sa prevrátil a potopil pri juhozápadnom pobreží krajiny počas bežnej výletnej plavby z prístavu Inčchon na turistami vyhľadávaný ostrov Čedžu.
      

Na palube sa nachádzalo 475 cestujúcich a členov posádky, z toho vyše 325 študentov a učiteľov strednej školy na predmestí Soulu. Do dnešného dňa vytiahli z vody 187 mŕtvych tiel, zatiaľ čo ďalších 115 osôb zostáva nezvestných.
      

Úrady zatkli všetkých 15 členov posádky, ktorí mali čo do činenia s navigáciou lode, vrátane kapitána a dvoch kormidelníkov. Obvinili ich z nedbanlivosti a nezabezpečenia potrebnej pomoci cestujúcim počas potápania plavidla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies