Juhokórejský misionár dostal v KĽDR doživotný trest nútených prác

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 08:12 • 2 min
Juhokórejský misionár dostal v KĽDR doživotný trest nútených prác

SOUL - Severokórejský súd uložil v piatok doživotný trest nútených prác juhokórejskému kresťanskému misionárovi, ktorého uznal za vinného zo špionáže pre Soul a zo založenia tajnej cirkvi.

slovakia

left justify in out

Juhokórejčan, identifikovaný ako Kim Čong-uk, sa pred súdom priznal ku vzneseným obvineniam, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa severokórejské štátne médiá. 
      

"Obžalovaný sa priznal ku všetkým zločinom. Nelegálne prekročil hranice so zámerom založiť tajnú cirkev a zbierať údaje o vnútorných záležitostiach KĽDR. Pokúsil sa infiltrovať do Pchjongjangu, kde vábil obyvateľov do Južnej Kórey," uviedla severokórejská agentúra KCNA.
      

Baptistického misionára zatkli vlani v októbri po tom, ako prekročil hranicu medzi Čínou a KĽDR. Pchjongjang odmietol opakované výzvy Soulu na jeho prepustenie. Vo februári tohto roku ho nechali vystúpiť v severokórejskej televízii, kde sa verejne priznal k protištátnej činnosti a žiadal o odpustenie. Na doživotné nútené práce misionára odsúdili počas krátkeho procesu, ktorý sa konal v piatok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona