Juhokórejského zdravotníka s podozrením na ebolu previezli do Nemecka

NETKY.SK • 3 Január 2015, 10:36 • 2 min
Juhokórejského zdravotníka s podozrením na ebolu previezli do Nemecka

BERLÍN - Člena juhokórejského zdravotníckeho tímu, ktorý ošetruje pacientov s ebolou v Sierre Leone, previezli letecky do Nemecka po tom, ako sa zranil injekčnou ihlou. Informovala o tom dnes agentúra Associated Press (AP).

slovakia

left justify in out

Berlínska nemocnica Charité oznámila, že neidentifikovaného zdravotníka umiestnili dnes na jej izolačnú jednotku. V oznámení neuvádza, či u pacienta potvrdili nákazu ebolou, ďalšie informácie by však mali poskytnúť neskôr na tlačovej konferencii.
      

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v piatok uviedla, že počas vlaňajška zahynulo pri epidémii eboly v západnej Afrike pravdepodobne viac než 8000 ľudí. WHO podľa správy eviduje k 31. decembru v troch najviac postihnutých krajinách - Sierre Leone, Libérii a Guinei - spolu 7989 potvrdených, pravdepodobných a predpokladaných úmrtí na ebolu z celkovo 20.381 prípadov nákazy.
     

Ďalších 15 obetí na životoch si ebola vyžiadala v iných krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona