Juhokórejská prezidentka v rámci zmien vo vláde vymenila ministra financií

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 10:12 • 2 min
Juhokórejská prezidentka v rámci zmien vo vláde vymenila ministra financií

SOUL - Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje uskutočnila dnes zmeny na poste ministra financií v rámci reorganizácie vlády po potopení trajektu Sewol, ktoré si vyžiadalo zhruba 300 obetí alebo nezvestných. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Novým šéfom juhokórejského rezortu financií sa stal 59-ročný Čche Kjung-hwan, ktorý predtým pôsobil vo funkcii ministra pre priemysel a energetiku i ako predseda poslaneckého klubu vládnucej strany. Čche sa všeobecne považuje za politika z veľkými skúsenosťami v národnej politike i byrokracii, píše Reuters.

 

Juhokórejská prezidentka sa podľa agentúry AP chystá vymeniť siedmich ministrov kabinetu v rámci snahy opätovne získať dôveru verejnosti, ktorá značne zoslabla po havárii trajektu.

 

Trajekt Sewol sa potopil pri pobreží Južnej Kórey 16. apríla, zahynulo najmenej 288 ľudí, prevažne stredoškolských študentov smerujúcich na výlet na ostrov Čedžu. Nezvestných je stále 16 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona