Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje príde v septembri na štátnu návštevu do USA

NETKY.SK • 13 August 2015, 08:11 • 2 min
Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje príde v septembri na štátnu návštevu do USA

WASHINGTON - Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje pricestuje v septembri na oficiálnu návštevu do Spojených štátov a vo Washingtone sa stretne so svojím náprotivkom Barackom Obamom. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na Biely dom.

slovakia

left justify in out

Rozhovory medzi oboma lídrami "zdôraznia silu a hĺbku americko-kórejského partnerstva a demonštrujú blízke osobné väzby medzi americkým a kórejským ľudom", uviedol hovorca Bieleho domu Josh Earnest. Rokovania sa budú týkať bezpečnosti, ekonomiky, obchodu, životného prostredia a kybernetickej bezpečnosti.

 

Pôjde o druhú štátnu návštevu najvyššej kórejskej predstaviteľky v USA od roku 2013. Prezidentka mala pôvodne prísť do USA už v júni, termín návštevy sa však musel odložiť vzhľadom na riešenie situácie okolo výskytu ochorenia MERS v krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona