Juhokórejská polícia zatkla syna majiteľa potopeného trajektu Sewol

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 17:26 • 2 min
Juhokórejská polícia zatkla syna majiteľa potopeného trajektu Sewol

SOUL - Juhokórejská polícia zadržala dnes najstaršieho syna majiteľa spoločnosti prevádzkujúcej trajekt Sewol, pri ktorého potopení zahynulo v apríli vyše 300 ľudí - prevažne detí na školskom výlete, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ju Te-kjuna zatkli dnes v jeho utajenej garsónke približne 25 kilometrov juhovýchodne od Soulu. Ukončilo sa tým pátranie po 44-ročnom synovi majiteľa trajektu, ktorý bol významným podielnikom výnosného rodinného podniku.
     

Ani tri dni po nájdení tela majiteľa spoločnosti Ju Pjung-una neboli súdni lekári schopní určiť príčinu jeho smrti.
     

"Nebolo možné stanoviť príčinu jeho smrti, pretože Juovo telo sa nachádzalo vo veľmi pokročilom štádiu rozkladu," uviedol dnes na tlačovej konferencii riaditeľ ústavu súdneho lekárstva. Súdnym lekárom sa podarilo dokázať len to, že podnikateľ nebol otrávený a nezomrel po uhryznutí jedovatým živočíšnym druhom.
     

Podnikateľovi Ju Pjung-unovi sa napriek vnútroštátnemu policajnému pátraniu po tragédii darilo dlho unikať, za čo si vláda vyslúžila ostrú kritiku občanov. Jeho rozkladajúce sa telo objavil jeden farmár 12. júna v ovocnom sade v meste Sunčchon. Ležalo vedľa výtlačku knihy, ktorej bol autorom, a prázdnych fliaš od alkoholu.
     

Telesné pozostatky tohto 73-ročného muža sa podarilo identifikovať až tento týždeň, vyše mesiac po jeho objavení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies