VIDEO Juhokórejská exprezidentka sa dnes postavila pred súd, všetky obvinenia z korupcie, vydierania a zneužitia funkcie popiera

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 08:47 • 2 min
VIDEO Juhokórejská exprezidentka sa dnes postavila pred súd, všetky obvinenia z korupcie, vydierania a zneužitia funkcie popiera

SOUL - Súd v juhokórejskom Soule otvoril dnes proces s bývalou prezidentkou Pak Kun-hje, ktorá je obvinená z korupcie, vydierania, zneužívania svojej funkcie a vyzradenia štátnych tajomstiev.

slovakia

left justify in out

Odvolanú hlavu štátu priviedli do súdnej budovy v putách a s väzenským číslom na oblečení, pričom išlo o jej prvé vystúpenie na verejnosti, odkedy ju 31. marca zatkli. V rámci úvodného pojednávania poprela všetky vznesené obvinenia.

 

 

Tlačová agentúra Jonhap uviedla, že zdiskreditovanú exprezidentku prišlo podporiť približne 150 demonštrantov, ktorí mávali národnými vlajkami a držali plagát s nápisom "Pak je nevinná! Okamžite ju prepustite!"

 

Očakáva sa, že proces s Pak bude trvať niekoľko mesiacov. V prípade uznania viny jej hrozí až doživotný pobyt vo väzení. Obžaloba tvrdí, že má "mnoho" dôkazov o účasti Pak na trestných aktivitách. Obviňuje ju, že sa tajne dohodla so svojou priateľkou Čche Son-si, aby zobrala od najväčších firiem v krajine desiatky miliónov dolárov úplatkov a peňazí získaných vydieraním.

 

Škandál viedol k zatknutiu desiatok ľudí - vrátane bývalých ministrov vlády a dediča a zástupcu riaditeľa spoločnosti Samsung I Če-jonga, ktorý je obvinený z úplatkárstva.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies