Juhokórejská armáda našla pri odmíňovaní hraníc ostatky vojakov z kórejskej vojny

NETKY.SK • 25 Október 2018, 08:08 • 2 min
Juhokórejská armáda našla pri odmíňovaní hraníc ostatky vojakov z kórejskej vojny

SOUL - Južná Kórea tvrdí, že pri odmíňovaní pohraničnej oblasti so Severnou Kóreou našla pravdepodobne pozostatky vojakov z kórejskej vojny.

slovakia

left justify in out

Juhokórejské ministerstvo obrany oznámilo, že vojaci našli dvojo ľudských ostatkov a spolu s nimi aj vojenskú identifikačnú známku s menom Pak Če-kwon. Podľa armádnych záznamov bol Pak seržantom prvej triedy, ktorý tam zomrel v boji v roku 1953 počas posledných týždňov vojny.

 

img

Zdroj: SITA


Južná Kórea odmíňuje spolu so Severnou Kóreou dejisko jednej z najhorších bitiek kórejskej vojny na spoločnej hranici. Neskôr tam krajiny podniknú spoločné pátranie po pozostatkoch padlých vojakov.

 

img

Zdroj: SITA

Odmíňovanie a spoločné pátranie je súčasťou dohôd zameraných na uvoľnenie napätia po dlhoročnom nepriateľstve uzavretých v septembri. Kórey začali s odstraňovaním mín v lokalitách v pohraničí 1. októbra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona