Juhojaponské ostrovy ohrozuje tajfún Malou

NETKY.SK • 6 September 2016, 09:47 • 2 min
Juhojaponské ostrovy ohrozuje tajfún Malou

TOKIO - K juhojaponským ostrovom Okinava a Amami Óšima sa približuje 13. tajfún sezóny, Malou, ktorý dnes do regiónu priniesol silný vietor a intenzívne dažďové zrážky, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Japonská meteorologická agentúra JMA varovala pred vysokými vlnami - môžu dosiahnuť až šesťmetrovú výšku - a záplavami.


Na ostrove Mijako zaznamenali dnes ráno dažďové zrážky 48,5 milimetra za hodinu a na Okinave a v oblasti Amami naprší podľa predpovedi do stredajšieho poludnia do 200 milimetrov zrážok.


Tajfún sa dnes na poludnie miestneho času nachádzal 210 kilometrov na západ od metropoly prefektúry Okinava a pohyboval sa severovýchodným smerom rýchlosťou 15 km/h.


Systém tlakovej níže medzičasom zalial intenzívnym dažďom severojaponský ostrov Hokkaido a severovýchod krajiny, kde si pred týždňom mocný tajfún Lionrock vyžiadal najmenej 19 obetí na životoch a ôsmich nezvestných.


Meteorologická agentúra upozornila, že na vulkanickom ostrove Riširi zaznamenali od pondelňajšej noci 150 milimetrov zrážok, čo je pre túto oblasť 50-ročný rekord.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies