Juhoamerický Superclassic nebude, rokuje sa o náhrade

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 12:27 • 2 min
Juhoamerický Superclassic nebude, rokuje sa o náhrade

SAO PAULO - Septembrový prípravný zápas medzi juhoamerickými futbalovými gigantmi Brazíliou a Argentínou je ohrozený pre korupčnú aféru.

slovakia

left justify in out

Hrať sa malo 5. septembra v San Franciscu, ale majitelia športovomarketingovej spoločnosti Full Play, ktorá na duel Superclassic získala právo, argentínski podnikateľ Hugo Jinkis a jeho syn Mariano, sú v domácom väzení. Patria medzi 14 osôb, ktoré americká prokuratúra obvinila z podvodov.


"Problémy Full Play sú všeobecne známe. Pokúšame sa zabezpečiť, aby sa zápas uskutočnil niekde v USA. Nebude to však pod hlavičkou Superclassic, pretože táto značka patrí Full Play," uviedol výkonný riaditeľ inej spoločnosti World Eleven Guillermo Tofoni.


Na organizovaní prestížneho súboja mala participovať aj brazílska firma Klefer. Tá však musela na vyžiadanie brazílskych úradov odovzdať na kontrolu všetku dokumentáciu týkajúcu sa dohôd s národnou futbalovou konfederáciou a nebude sa na zápase podieľať.


Obe reprezentácie majú na 8. septembra dohodnuté prípravné zápasy v USA. Argentínčania si v Dallase zmerajú sily s Mexičanmi, Brazílčania nastúpia v Bostone proti USA. "Nevidím dôvod, ktorý by bránil vzájomnému stretnutiu, keď už budú oba tímy v Spojených štátoch," dodal Tofoni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona