Juhoafrickú republiku šokovali dva prípady znásilnenia - dieťaťa a mladej matky

NETKY.SK • 26 September 2018, 16:23 • 2 min
Juhoafrickú republiku šokovali dva prípady znásilnenia - dieťaťa a mladej matky

JOHANNESBURG - Verejnosť v Juhoafrickej republike (JAR) v posledných dňoch pobúrili správy o dvoch prípadoch znásilnenia: šesťročné dievča bolo zneužité na toaletách v reštaurácii a tínedžerku krátko po pôrode v nemocnici znásilnil falošný lekár.

slovakia

left justify in out

Hoci je JAR známa vysokou mierou sexuálnych útokov, povaha spomínaných dvoch zločinov je obzvlášť šokujúca. Prvý prípad sa stal v sobotu 22. septembra - dieťa údajne znásilnili v reštaurácii na WC v hlavnom meste Pretória, pričom matka bola hneď vedľa v jedálenskej časti prevádzky. Uviedli to v stredu miestne médiá, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA.

 

Polícia v súvislosti s týmto incidentom zatkla 20-ročného muža, ktorého obvinili zo znásilnenia, uviedol portál News24.

V provincii Východné Kapsko znásilnil v pondelok v nemocnici 17-ročnú dievčinu len niekoľko hodín po pôrode muž vystupujúci ako lekár, napísali v stredu noviny Sowetan. Podozrivého muža takisto zatkli.

 

O oboch prípadoch informovala väčšina médií v krajine a populárny rozhlasový moderátor talkšou Eusebius McKaiser skritizoval situáciu v JAR. Na Facebooku uviedol: "Južná Afrika nie je krajina pre deti."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona