Juhoafrického prezidenta Jacoba Zumu hospitalizovali

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 16:49 • 2 min
Juhoafrického prezidenta Jacoba Zumu hospitalizovali

JOHANNESBURG - Juhoafrického prezidenta Jacoba Zumu hospitalizovali kvôli vyšetreniam, lekári sú spokojní s jeho stavom, oznámila dnes prezidentská kancelária Juhoafrickej republiky (JAR).

slovakia

left justify in out

Zumu pred dvoma týždňami inaugurovali za prezidenta na druhé päťročné volebné obdobie po tom, ako v májových voľbách zvíťazila jeho vládnuca strana Africký národný kongres (ANC), informovala tlačová agentúra AP.
      

Zumovi v piatok odporučili odpočinok po náročných voľbách a prechode na novú vládu, uvádza sa v dnešnom vyhlásení prezidentskej kancelárie.
      

V inom vyhlásení, vydanom v piatok, kancelária uviedla, že prezident sa niekoľko dní nebude zúčastňovať na podujatiach na verejnosti, ale bude pokračovať v plnení svojich oficiálnych povinností z domu.
      

Hlavná juhoafrická opozičná strana Demokratická aliancia (DA) zaželala Zumovi skoré uzdravenie. Požiadala tiež o vysvetlenie, v akom stave je prezident a či jeho oficiálne povinnosti prevzal viceprezident Cyril Ramaphosa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies