Prokuratúra dementovala vydanie zatykača na Pistoriusa

NETKY.SK • 4 December 2015, 17:18 • 2 min
Prokuratúra dementovala vydanie zatykača na Pistoriusa

JOHANNESBURG - Juhoafrická prokuratúra dementovala správy, podľa ktorých vydala v piatok zatykač na paralympionika Oscara Pistoriusa.

slovakia

left justify in out

 

Účastník OH 2012 v Londýne si pôvodne odpykával päťročný trest za neúmyselnú vraždu svojej priateľky Reevy Steenkampovej, no najvyšší odvolací súd vo štvrtok jeho trest rekvalifikoval a môže ho zvýšiť až na minimálne 15 rokov odňatia slobody.

 

Pistoriusa vlani odsúdili za to, že na Valentína 2013 zastrelil Steenkampovú štyrmi ranami cez zamknuté dvere kúpeľne v jeho dome a spôsobil jej smrteľné zranenia. Obhajoval sa tým, že si ju pomýlil so zlodejom. V októbri športovca s amputovanými dolnými končatinami po necelom roku strávenom za mrežami prepustili do domáceho väzenia.

 

Odvolací súd po svojom štvrtkovom rozsudku zároveň nariadil, že o konečnom treste pre Pistoriusa rozhodne Najvyšší súd v North Gauteng.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies