Juhoafričania sú na nohách: Z Krugerovho národného parku ušlo päť levov

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 16:27 • 2 min
Juhoafričania sú na nohách: Z Krugerovho národného parku ušlo päť levov

JOHANNESBURG - Juhoafrickí lesníci a policajti sa pokúšajú odchytiť päť levov, ktoré miestni obyvatelia videli na križovatke neďaleko hraníc s Mozambikom. Oznámil to dnes úrad, ktorý má v Juhoafrickej republike na starosti národné parky (SANParks).

slovakia

left justify in out

Levy podľa všetkého utiekli zo svetoznámeho Krugerovho národného parku a dostali sa do mesta Komatipoort. Troch z nich neskôr zahliadli neďaleko parku, povedal hovorca SANParks Reynold Thakhuli.

Po šelmách pátrajú vrtuľníkom, za pomoci ktorého ich nájdu, odchytia a prevezú nazad do parku. To sa podľa hovorcu možno podarí až v noci, kedy sú zvieratá aktívne.

Päticu levov zahliadli spoločne v pondelok, ale neskôr sa šelmy zrejme rozdelili.

Nie je známe, ako levy ušli z Krugerovho parku, ktorý má rozlohu porovnateľnú s Walesom alebo Izraelom. Väčšina územia parku je totiž oplotená.

Krugerov národný park nesie meno búrskeho politika Paula Krugera a je najnavštevovanejšou a najznámejšou prírodnou zaujímavosťou v JAR. Časti jeho územia sú chránené od roku 1898, prvým národným parkom v JAR je od roku 1926.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies