Juhar po víťaznom góle pozdravil kamarátov z Košíc

NETKY.SK • 26 Október 2013, 09:10 • 2 min
Juhar po víťaznom góle pozdravil kamarátov z Košíc

PRAHA - Futbalová Slavia Praha našla strelca a dokonca zo Slovenska.

slovakia

left justify in out

Pred týždňom zabezpečil Martin Juhar svojím gólom Slavii bod z trávnika majstrovskej Plzne (1:1). Teraz, v piatkovej predohrávke 12. kola Gambrinus ligy, trafil proti Bohemians 1905 a "zošívaní" brali po víťazstve 1:0 v pražskom derby všetky tri body. Slavia naplno bodovala len tretí raz v sezóne a posunula sa zo zostupovej pozície na priebežné 13. miesto v tabuľke.

"V útoku sa mi veľmi páči, cítim tam väčšiu voľnosť. Len si ešte musím dať pozor na ofsajdové situácie. Keď sa mi to dostane pod kožu, bude to super," cituje 25-ročného Juhara server iDnes.cz. Košický odchovanec so solídnou ľavačkou si zatiaľ len zvyká na útočné úlohy vo svojom tíme. Doteraz bol známy ako ľavý obranca či stredopoliar. Na týchto postoch hrával , keď prišiel pred dvoma rokmi do Sparty, aj neskôr po prestupe do Slavie. Útočníka z neho urobil tréner Miroslav Koubek, ktorý na rýchlonohého Slováka vsadil pred zápasom s Plzňou, keďže kapitán Karol Kisel nemohol pre karty nastúpiť. Risk bol v tomto prípade zisk. 

"V útoku som už hrával, ale ešte za dorast. Tréner to so mnou skúsil a ja som rád, že to zatiaľ vychádza," podotkol odchovanec košického futbalu. V tejto súvislosti je zaujímavé, že na svojich kamarátov z Košíc si spomenul hneď po strelení gólu a to originálnym spôsobom. Pod dresom mal tričko s nápisom: "Pre všetkých mojich ľudí. Nezabúdam na to, odkiaľ som." Hrdo ho ukázal do kamery po strelení gólu. Zrejme tušil, že ten gól strelí. 

"Chcel som takto pozdraviť všetkých kamarátov z Košíc, ktorí mi fandia," vysvetlil Juhar. Pod trénerom Koubkom Slavia konečne dvíha hlavu a po katastrofálnom úvode sezóny začína zbierať body. "Na tréningu tvrdo drieme a to sa nejako musí prejaviť. Teraz však musíme na domáce víťazstvo nadviazať aj v ďalších zápasoch," doplnil nečakaný strelec. "Hráči boli nervózni, uvedomovali si, aké dôležité je víťazstvo v tomto stretnutí. Juharov gól krátko pred prestávkou nám veľmi pomohol. Keby sme premenili šance v druhom polčase, mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom. Nakoniec sme boli radi, že sme prežili záverečný tlak Bohemians," komentoval tréner Koubek pre klubový server slavia.cz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies