Juh Talianska zasiahlo zemetrasenie, škody nespôsobilo

NETKY.SK • 26 Október 2012, 07:13 • 2 min
Juh Talianska zasiahlo zemetrasenie, škody nespôsobilo

Juh Talianska zasiahlo zemetrasenie, škody nespôsobilo - Svet Zemetrasenie s magnitúdou 5,0 zasiahlo v noci nadnes regióny Kalábria a Basilicata v južnom Taliansku. V oblasti evakuovali nemocnicu po tom, čo v jej stenách vznikli trhliny, no zranenia osôb

slovakia

left justify in out

img

Zemetrasenie s magnitúdou 5,0 zasiahlo v noci nadnes regióny Kalábria a Basilicata v južnom Taliansku. V oblasti evakuovali nemocnicu po tom, čo v jej stenách vznikli trhliny, no zranenia osôb neboli hlásené, informovala talianska tlačová agentúra ANSA.
      Podľa Talianskeho geofyzikálneho ústavu (INGV) došlo k otrasu o 01.05 h SELČ v hĺbke 6,3 kilometra. Epicentrum sa nachádzalo v horách severne od mesta Cosenza. Po hlavnom otrase nasledovalo najmenej 14 slabších, informoval INGV na svojej internetovej stránke.
      Hovorca talianskej polície agentúre Reuters povedal, že po objavení trhlín na stenách preventívne evakuovali nemocnicu v mestečku Mormanno. Mnoho obyvateľov Mormanna vyšlo v panike na ulicu.
      Polícia a hasiči v zasiahnutej oblasti zisťujú prípadné ďalšie škody. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies