Juh Spojených štátov zasiahla silná snehová búrka!

NETKY.SK • 12 Február 2014, 12:03 • 2 min
Juh Spojených štátov zasiahla silná snehová búrka!

WINSTON-SALEM - Najmenej šesť mŕtvych si už vyžiadala veľká snehová búrka, ktorá v utorok zasiahla juh Spojených štátov. Sneh, dážď so snehom a ľad spôsobili dopravný chaos a meteorológovia varovali pred výpadkami elektrickej energie.

slovakia

left justify in out

"Môže to dosiahnuť katastrofické rozmery," povedal meteorológ Brian Lynn, podľa ktorého hrozí padanie stromov a elektrických stĺpov. Búrka do stredy večera zasiahne obrovskú oblasť od Texasu po Severnú Karolínu a silné sneženie postihne aj Nové Anglicko. Celkovo nepriaznivé počasie postihne vyše 100 miliónov ľudí. Vyučovanie už zrušili na stovkách škôl a zatvorili mnoho úradov. Letiská zrušili 1300 letov, ďalších 3500 malo meškania.

Najhoršie je na tom štát Georgia, kde už napadlo asi 15 centimetrov snehu a očakávajú ďalšie prívaly. Najväčšie obavy vyvoláva mrznúci dážď a poľadovica v niektorých oblastiach vrátane mesta Atlanta. Prezident Barack Obama už podpísal vyhlásenie stavu ohrozenia v Georgii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona