Juh Kalifornie postihli požiare, evakuovali 1500 ľudí

NETKY.SK • 9 August 2013, 06:37 • 2 min
Juh Kalifornie postihli požiare, evakuovali 1500 ľudí

BANNING - Približne 1500 obyvateľov južnej Kalifornie muselo opustiť svoje domovy v dôsledku nebezpečenstva rýchlo sa šíriacich prírodných požiarov. Úrady evakuovali niekoľko menších obcí, zhruba 600 domom hrozí zničenie. Zranenia utrpelo päť osôb, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Živel sa dnes rozšíril na plochu 4045 hektárov. Podľa hovorcu oddelenia pre lesníctvo a protipožiarnu ochranu sa požiare vymkli spod kontroly v pohorí San Jacinto Mountains, v oblasti, ktorá leží približne 144 kilometrov východne od mesta Los Angeles. Úrady už potvrdili zranenia štyroch hasičov a jedného civilistu.

Údajne došlo k zničeniu 15 stavieb, nie je však zatiaľ známe, či išlo o ľudské obydlia. Zábery zo spravodajských helikoptér, ako aj fotografie priamo z terénu zachytili niekoľko domov v plameňoch. Proti požiarom zasahuje zhruba tisíc hasičov, ktorým pomáhajú vrtuľníky a lietadlá uspôsobené na boj s ohňom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona