Juh Indie súžujú silné dažde, záplavy si vyžiadali už najmenej 55 obetí

NETKY.SK • 13 November 2015, 16:36 • 2 min
Juh Indie súžujú silné dažde, záplavy si vyžiadali už najmenej 55 obetí

NAÍ DILLÍ- Najmenej 55 ľudí už zahynulo v dôsledku silných dažďov v juhoindickom štáte Tamilnádu. Záplavy si zároveň v mnohých oblastiach štátu vynútili prerušenie cestnej, železničnej aj leteckej dopravy. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Počas posledných piatich dní ľudí najčastejšie usmrtila elektrina, prípadne zahynuli pod troskami zrútených stien a domov. K väčšine úmrtí pritom došlo v oblasti pobrežného mesta Katalúr, uviedla indická televízna stanica NDTV. Záplavy zároveň výrazne spomalili život v meste Čennaj, metropole Tamilnádu. Množstvo tamojších leteckých a vlakových spojení sa oneskorilo a miestne školy dnes ostali zatvorené. Voda totiž zaplavila viacero oblastí v metropole vrátane niektorých úsekov železničných koľají. Za príčinu neobvyklých dažďov meteorológovia označili tropickú depresiu, ktorá v uplynulých dňoch zasiahla Bengálsky záliv. Dažde by podľa predpovedí mali pokračovať až do soboty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies