Juh Francúzska je v plameňoch, s požiarom bojujú stovky hasičov

NETKY.SK • 15 August 2019, 11:52 • 2 min
Juh Francúzska je v plameňoch, s požiarom bojujú stovky hasičov

CARCASSONNE - Podľa predbežných údajov sa do boja s požiarom na juhu Francúzska, ktorý zničil už 900 hektárov lesa, zapojilo vyše pol tisíc hasičov. V dnešných hodinách o tom informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Plamene sa začali z borovicového lesa juhovýchodne od mesta Carcassonne v departmente Aude šíriť už počas včerajších hodín. Práve táto časť krajiny bola vplyvmi sucha a vysokých teplôt nedávno klasifikovaná ako oblasť s "vážnym" stupňom ohrozenia požiarmi. 

 

 

"Spálených bolo približne 900 hektárov," povedal oblastný veliteľ hasičov Philippe Fabre. Požiar podporovaný silným vetrom doteraz nezničil žiadne budovy ani nedošlo k zraneniam. Počas dnešného dňa sa však očakáva zosilnenie vetra, ktorý môže celú situáciu len skomplikovať. Požiar, s ktorým hasiči bojujú, sa rozšíril do neďalekých dedín. Jeho hasenie komplikuje ťažko prístupný terén, preto uviedli, že na postihnutú oblasť plánujú zhadzovať vodu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona