Juh a stred Číny sužujú záplavy a dažde, najmenej 15 mŕtvych

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 14:10 • 2 min
Juh a stred Číny sužujú záplavy a dažde, najmenej 15 mŕtvych

PEKING - Najmenej 15 ľudí zahynulo na juhu a v strednej Číne pri záplavách spôsobených výdatnými dažďami. Tisíce ďalších obyvateľov museli nútene opustiť svoje domovy, uviedla dnes agentúra AP s odvolaním sa na čínske úrady.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešného oznámenia čínskych úradov najsilnejšie lejaky zasiahli provinciu Ťiang-si, kde prišlo o život osem ľudí a ďalších 65.000 zostalo bez strechy nad hlavou. V neďalekej provincií Kuang-si zas zahynulo päť obyvateľov a ďalších šesť je nezvestných.

 

Ďalšie dve obete zlého počasia boli nahlásené v provincii Chu-nan, ktorá je jedným z popredných producentov ryže v Číne. Až 2000 obyvateľov tam museli umiestniť do dočasných prístreškov. 

 

V provincii Fu-ťien evakuovali z ohrozených lokalít 17.000 osôb, pričom v tejto pobrežnej oblasti bezprostredne nehlásili žiadne obete ani nezvestných.

 

Intenzívne dažde v Číne spôsobili aj meškanie či zrušenie stoviek letov. Hladina vody dosiahla v niektorých oblastiach aj vyše dvoch metrov. Meteorológovia predpovedajú v postihnutých oblastiach dážď aj na najbližšie dni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies