Judy Collins: Joni Mitchell už chodí, rozpráva aj maľuje

NETKY.SK • 20 Október 2015, 14:14 • 2 min
Judy Collins: Joni Mitchell už chodí, rozpráva aj maľuje

BRATISLAVA - Zdravotný stav kanadskej hudobníčky Joni Mitchell, ktorú našli 31. marca v bezvedomí v jej dome a neskôr jej diagnostikovali aneuryzmu mozgových ciev, sa i naďalej zlepšuje. Informáciu potvrdila prostredníctvom sociálnej siete Facebook speváčka Judy Collins, ktorá sa preslávila v roku 1967 coververziou skladby Both Sides, Now 71-ročnej Mitchell.

slovakia

left justify in out

"Počula som od nášho spoločného priateľa, že Joni chodí, rozpráva, niečo už aj namaľovala, cvičí a jej stav sa každým dňom zlepšuje. Môj iný známy prechádzal niečím podobným a zaberie to veľa času, v tomto prípade to boli tri roky a môj priateľ sa z toho úplne dostal po profesijnej i osobnej stránke," napísala 76-ročná interpretka a dodala, že plánuje Mitchell v Los Angeles aj navštíviť.

 

 

NEWS ON JONI --I have just heard from a close mutual friend that Joni is walking, talking, painting some, doing much...

Posted by Judy Collins on 14. október 2015


Rodáčku z kanadského mesta Fort Macleod našli v bezvedomí v marci v jej dome v losangeleskej štvrti Bel-Air a následne ju hospitalizovali. V júni speváčku navštívila doma právnička Rebecca J. Thyne, ktorá uviedla, že jej stav sa zlepšil. "Očividne bola šťastná, že je doma. Robí veľké pokroky," povedala vtedy Thyne a doplnila, že interpretka bola spokojná aj s opatrovníčkou, dlhoročnou priateľkou Leslie Morris.


Joni Mitchell, vlastným menom Roberta Joan Anderson, debutovala v roku 1968 albumom Song To A Seagull. V súčasnosti má na konte 19 štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom Shine sa dostala na trh v roku 2007. Americký magazín Rolling Stone zaradil jej nahrávku Blue (1971) na 30. miesto v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias. Speváčka získala celkovo osem cien Grammy, vrátane jednej za celoživotný prínos. Od roku 1997 je členkou Rock'n'rollovej siene slávy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona