Judas Priest ponúkli Bratislave dvaapolhodinovú šou

NETKY.SK • 10 Máj 2012, 18:13 • 2 min
Judas Priest ponúkli Bratislave dvaapolhodinovú šou

Judas Priest ponúkli Bratislave dvaapolhodinovú šou - Kultúra V stredu 9. mája sa v bratislavskej Incheba Expo Aréne odohral jeden z posledných koncertov heavymetalovej kapely Judas Priest na svete.

slovakia

left justify in out

img

V stredu 9. mája sa v bratislavskej Incheba Expo Aréne odohral jeden z posledných koncertov heavymetalovej kapely Judas Priest na svete. Formácia, ktorá sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1969, ponúkla slovenskému publiku dve a pol hodiny trvajúcu šou, v rámci ktorej odzneli jej najznámejšie hity.

Krátko po 20:00 otvorila večer írska hardrocková skupina Thin Lizzy v zložení Ricky Warwick (spev), Scott Gorham (gitara), Damon Johnson (gitara), Marco Mendoza (basgitara), Darren Wharton (klávesy) a Brian Downey (bubny). Slovenskému publiku ponúkli desať skladieb, medzi ktorými nechýbali piesne ako Cowboy Song či Whiskey in the Jar.

Samotní Judas Priest sa na pódium postavili iba pár minút po deviatej. Svoj viac ako 150 minút trvajúci koncert otvorili skladbou Rapid Fire, ktorej predchádzalo intro v podobe piesne Battle Hymn. Nasledovali skladby Metal Gods, Heading Out to the Highway, Judas Rising a Starbreaker.

Setlist koncertu predstavoval prierez tvorbou tejto britskej formácie, ktorá od roku 1969 vydala šestnásť štúdiových albumov. V jeho priebehu však okrem jednotlivých piesní odznelo i viacero krátkych poznámok speváka Roberta Halforda, ktorý niektoré zo skladieb uviedol samostatne. "Napísali sme množstvo metalových piesní a metal ako taký milujeme. Milujeme však aj tvorbu iných ľudí a s o to väčšou radosťou si ju požičiame a dodáme jej niečo z Judas Priest," podotkol Halford na margo piesne Diamonds and Rust, pôvodne od Joan Baez.

V rámci večera odznela ešte jedna coververzia, konkrétne The Green Manalishi (With the Two Pronged Crown) od Fleetwood Mac. Po tej nasledovala skladba Breaking the Law z albumu British Steel (1980), ktorú nechal Halford celú odspievať publiku. Spomínanú nahrávku pritom sám označil za jeho najobľúbenejšiu. "Roky, kedy British Steel vyšla, boli veľmi dôležité pre ďalšie smerovanie metalu. Podľa môjho názoru je to jedna z našich najznámejších nahrávok," dodal.

Dvaapolhodinový koncert plný pyrotechniky a laserových efektov uzatvorili Judas Priest štvoricou prídavkov Electric Eye, Hell Bent for Leather, You've Got Another Thing Comin' a Living After Midnight. Počas druhej menovanej piesne, Hell Bent for Leather, sa Halford na pódium dokonca doviezol na motorke s malým koženým bičíkom v ruke.

V rámci Epitaph World Tour sa Judas Priest najbližšie predstavia v Taliansku (11.05.), Švajčiarsku (12.05.), Španielsku (15.05., 16.05., 18.05., 20.05), Belgicku (23.05.) a Holandsku (24.05.). Zatiaľ posledným oznámeným je koncert v Londýne (26.05.), kde kapela vystúpi spoločne s formáciami Saxon a Kobra and the Lotus. 

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies