Jubilujúci Žákovic Open má za sebou úspešný prvý deň

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 08:46 • 2 min
Jubilujúci Žákovic Open má za sebou úspešný prvý deň

TRENČIANSKE BOHUSLAVICE – Jubilujúci Žákovic Open má za sebou veľmi úspešný prvý deň. Na jedno veľké rodinné stretnutie sa v 15. ročníku premenila od piatku (24.7.) malebná dedinka Trenčianske Bohuslavice s centrom pri penzióne Žákovic, podľa ktorého aj festival dostal pomenovanie.

slovakia

left justify in out

Pocta rozbehnúť jubilejné pätnáste stretnutie fanúšikov slovenskej hudobnej scény dostala skupina Bad Karma Boy, ktorá si úspech na domácej scéne získala minuloročným albumom Údolia a kopce, po nej Žena z lesoparku na čele s lídrom Petrom „Šarkanom“ Novákom. Peter Lipa je ozdobou každého hudobného podujatia. To platí aj o jeho treťom vystúpení v Bohuslaviciach. Snáď nebol pred pódiom ani jeden mladší či starší, kto by nepoznal hity Maturantky, Prosperita, Páni v najlepších rokoch. Zazneli aj piesne Život, Túžba a Návšteva po rokoch z rovnomenného najnovšieho albumu. Záver bol parádny, keď celé hľadisko pomohlo vokálmi pri hite Balada o štyroch koňoch. Fanúšikovia chceli viac, festivalové pravidlá však nepustia.

 

„Leto je krásne, určite teplé, ale to majú všetci. A ja mám ešte aj veľa koncertov. Celkom ma to baví, cez týždeň je relatívne voľno ale víkendy sú veselé, stále niekde hráme. Taká Balada o štyroch koňoch má už viac ako 25 rokov, Milan Lasica napísal ten text ešte pred rokom 1989 a ja stále rozmýšľam, odkiaľ on mohol vedieť, že budeme platiť dane a podávať daňové priznanie,“ povedal s úsmevom po koncerte Peter Lipa.

 

Ťažká úloha čaká vždy na kapelu, ktorá prichádza na pódium po Petrovi Lipovi. Le Payaco to zvládli. Chlapci vydali pred pár dňami nový album Dnes je ten deň, z neho ponúkli Tomáš Sloboda a spol. pesničky V júli, Chcel by som letieť balónom, Bozkávať a hrýzť, Kone aj titulnú Dnes je ten deň. Je viac ako jasné, že museli zaznieť aj kamenné hity Sadni si mi na kolená a Dobrý večer priatelia.

 

Organizátori už roky dodržiavajú tradíciu, keď pozvú do Bohuslavíc kapelu zo susednej Českej republiky. V jubilejnom ročníku to bola v piatok večer skupina Mig 21, ktorá si na Žákovic Open zaknihovala tretie – a výborné - vystúpenie. Päťčlenná formácia na čele s hercom a spevákom Jiřím Macháčkom má na svojom konte štyri radové albumy, ten štvrtý pod názvom Album vydali v októbri minulého roku. Z neho bola väčšina skladieb, Štěstí hejbe planetou, Na zotavenou, V tropické zahradě, Máma se vrací, Život je poušť, Kalhotky si sundej, Chci ti říct či Diskobůh, pridali aj piesne z predchádzajúcich albumov Periferním pohledem, Tančím, Slepic pírka, nechýbali ani megahity Malotraktorem a Snadné je žít. Tú si s lídrom zaspievali aj fanúšikovia pred pódiom. Samozrejme nemohol chýbať už tradičný záverečný Macháčkov pozdrav do publika: „Zdraví vás a teší sa s vami spevácka, hudobná a striptérska skupina Mig 21 z Prahy 5 Smíchov, ktorá vystupuje bez spodného prádla.“

 

„Musím povedať, že sme vždy prekvapení z tej energie, ktorú sem ľudia prinesú a postia ju z hľadiska na nás. Takže aj keby sme sem mali dlhšiu cestu, tak je to potom vyslobodenie, pretože tí ľudia sú skvelí. Hralo sa nám krásne. Pokiaľ si pamätám, tak sme tu už tretíkrát, ale moja pamäť je zničená chemickými prostriedkami, tak to berme s rezervou,“ povedal po koncerte pre TASR Jiří Macháček.

 

Jubilejný Žákovic Open pokračuje dnes druhým dňom. Postupne prídu na pódium Feelme, Hviezda, Ivan Mládek a jeho Banjo Band, Polemic, Slobodná Európa, Billy Barman, „domáci“ Hex a formácia O.B.D. Opäť line-up, ktorý sľubuje výbornú zábavu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies