Jubilejný ročník Rely Dakar bude prechádzať územím Peru, Bolívie a Argentíny

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 12:25 • 2 min
Jubilejný ročník Rely Dakar bude prechádzať územím Peru, Bolívie a Argentíny

BRATISLAVA - Jubilejný 40. ročník motoristického púštneho dobrodružstva Rely Dakar ponúkne ďalšiu podobu andskej trilógie, trať bude prechádzať územím Peru, Bolívie a Argentíny.

slovakia

left justify in out

Okrúhle desiate vydanie juhoamerickej verzie populárneho podujatia odštartuje 6. januára v Lime, cieľ poslednej 14. etapy bude 20. januára v Córdobe. Informovala o tom oficiálna stránka Rely Dakar. Peru sa na mapu Dakaru vráti po piatich rokoch.

 

Organizátori sa v rámci prezentácie pripojili ku kampani na pomoc krajine postihnutej rozsiahlymi záplavami. Do Bolívie vstúpia účastníci popri jazere Titicaca, zavítajú aj do hlavného mesta La Pazu, ktoré je o 4000 m vyššie ako Lima a kde bude na programe deň voľna.  

Ročník 2017 slovenským motocyklovým nádejam veľa radosti nepriniesol. Ivan Jakeš nedokončil preteky pre zranenie a Štefan Svitko po vlaňajšom skvelom druhom mieste skončil aj vinou penalizácií až na celkovo 25. pozícii, čo je jeho najhorší výsledok spomedzi všetkých dokončených dakarov.         
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona