Jubilejný Kvet Tálie si tento rok prevezme Emília Vášáryová

NETKY.SK • 22 Marec 2011, 07:57 • 2 min
Jubilejný Kvet Tálie si tento rok prevezme Emília Vášáryová

Jubilejný Kvet Tálie si tento rok prevezme Emília Vášáryová

slovakia

left justify in out

img

Emília Vášáryová bude desiatou slovenskou herečkou, ktorá si prevezme Kvet Tálie. Prestížne ocenenie jej odovzdajú 17. apríla v rámci 14. ročníka Festivalu Aničky Jurkovičovej (FAJ) v Novom Meste nad Váhom. TASR o tom informovala tajomníčka festivalu Eva Grznárová.
      "Mesto Nové Mesto nad Váhom ako hlavný usporiadateľ celonárodnej divadelnej prehliadky v roku 2002 premiérovo prikročilo k slávnostnému udeľovaniu prestížneho ocenenia - Kvetu Tálie významným slovenským herečkám. Jubilejný, v poradí desiaty Kvet Tálie v úvodný deň festivalu prevezme Emília Vášáryová," uviedla Grznárová.
      Pripomenula, že Vášáryová sa pridá k doterajším deviatim držiteľkám prestížneho ocenenia - Kataríne Kolníkovej, Viere Strniskovej, Vilme Jamnickej, Márii Kráľovičovej, Eve Krížikovej, Magde Pavelekovej, Zdene Grúberovej, Soni Valentovej–Hasprovej a Božidare Turzonovovej.
      Na 14. ročníku FAJ - celoslovenskej divadelnej prehliadke s tematikou ženy, sa od 17. do 20. apríla v novomestskom mestskom kultúrnom stredisku predstaví osem slovenských ochotníckych divadelných súborov a divadelný súbor zahraničných Slovákov zo srbského Kysáča.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies