Jubilejný knižný veľtrh Bibliotéka 2017 ponúka bohatý program

NETKY.SK • 10 November 2017, 12:31 • 2 min
Jubilejný knižný veľtrh Bibliotéka 2017 ponúka bohatý program

BRATISLAVA – Jubilejný 25. ročník knižného veľtrhu Bibliotéka 2017 ponúka počas štyroch dní až do nedele 12. novembra bohatý program. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie, pripravené sú stretnutia s obľúbenými autormi, autogramiády, krsty kníh, dramatizované čítania či tvorivé dielne pre deti.

slovakia

left justify in out

Milovníčky ženskej literatúry zaujme predstavenie už 30. knihy Táne Kelleovej Vasilkovej s názvom Priateľky. Populárna spisovateľka sa po dlhšej dobe opäť predstaví na pódiu a bude diskutovať s Andym Krausom, ktorý uvádza na trh svoju prvotinu. Súčasťou programu Bibliotéky budú aj prezentácie dvoch titulov autorky Petry Nagyovej Džerengovej Manželky a tie druhé a Ženy nášho rodu. Svoje novinky predstavia aj ďalšie slovenské autorky, medzi ktorými nebudú chýbať Dana Podracká, Katarína Holetzová, Ružena Scherhauferová či Rút Lichnerová. 

 

V dobe moderných technológií, počítačov, tabletov a smartfónov sa kniha v rukách tínedžera hľadá veľmi ťažko. Preto sa organizátori veľtrhu rozhodli venovať väčší priestor aj starším žiakom a študentom na prahu dospelosti. Bežné problémy života tínedžera v domácnosti so svojimi rodičmi bude na pódiu rozoberať člen skupiny Polemic Peter Opet pri predstavení novinky Život Adama 2. Spisovateľka Simona Kutišová predstaví svoj román o sile priateľstva a o láske v rôznych podobách z edície Čítanie pre tínedžerky. Z podobného súdka bude aj uvedenie pokračovania obľúbeného románu Leto s Alexandrom z pera Silvie Demovičovej. Populárna autorka kníh pre deti a -násťročných Zuzka Štelbaská bude diskutovať na tému pohľad do hĺbky tínedžerskej duše. Slavomír Ondica zas odprezentuje publikáciu o sexualite pre dospievajúcich, v ktorej tému rozoberá do hĺbky a upozorňuje aj na rôzne riziká či zdravotnú prevenciu. 

 

Pevnou súčasťou knižných veľtrhov je aj téma cestovania. Dušan Deák, Róber Gáfrik a Anna Rácová predstavia na Bibliotéke publikáciu Farebná India, ktorá pomôže spoznať túto krajinu z najrôznejších pohľadov, farieb, chutí, jazykov a osobných skúseností. V sobotu popoludní je pripravený program Cestujte so sprievodcami National Geographic, počas ktorého môžu návštevníci zájsť do rôznych kútov sveta. O svoje zážitky a skúsenosti sa podelia cestovatelia, ktorí absolvovali cesty po Faerských ostrovoch, Vietname, Ománe a Islande. 

 

Knižný veľtrh Bibliotéka je otvorený denne do 20. hodiny, záverečný deň v nedeľu 12. novembra zatvorí brány o 18. hodine.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona