Jubilant Rooney proti Slovincom 100. krát za Anglicko

NETKY.SK • 15 November 2014, 18:43 • 2 min
Jubilant Rooney proti Slovincom 100. krát za Anglicko

LONDÝN - Pre anglického futbalového útočníka Wayna Rooneyho má účinkovanie v sobotňajšom domácom zápase kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 proti Slovinsku špeciálnu príchuť.

slovakia

left justify in out

Kanonier Manchestru United nastúpil na londýnskom štadióne Wembley na svoj stý duel v seniorskom národnom tíme Anglicka. Dvadsaťdeväťročný Rooney je najmladším Angličanom, ktorý vstúpil do klubu "stovkárov".

 

Pred začiatkom stretnutia proti Slovinsku Rooneyho ocenil bývalý reprezentant Albiónu Bobby Charlton. Rekordérom v počte štartov za anglický národný tím je brankár Peter Shilton, ktorý má na svojom konte 125 vystúpení. Spomedzi hráčov v poli dosiahol najvyšší počet štartov stredopoliar David Beckham (115). 

 

Na prahu jubilea v podobe okrúhleho 100. štartu vo futbalových reprezentáciách svojich krajín sú pred novembrovým asociačným termínom aj taliansky defenzívny stredopoliar Daniele De Rossi a chorvátsky zakončovateľ Ivica Olič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona