Jubilant Mintál by si vraj trúfol ešte aj na Ronalda a Lewandowského

NETKY.SK • 6 September 2017, 14:39 • 2 min
Jubilant Mintál by si vraj trúfol ešte aj na Ronalda a Lewandowského

NORIMBERG - Futbalista roka 2004 a 2005 v SR Marek Mintál vstúpil medzi štyridsiatnikov, ešte by si trúfol konkurovať najefektívnejším hráčom sveta, za ktorých označil Portugalčana Cristiana Ronalda a Poliaka Roberta Lewandowského. Pochopiteľne, žiadalo by si to veteránskemu veku primeraný servis od kolegov.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, záležalo by na tom, za koho by som hral. Dávať góly nie je až také ťažké. Dôležité sú prihrávky na ne," s úsmevom podotkol kráľ strelcov nemeckej I. bundesligy 2004/2005 (za 24 zásahov) v rozsiahlom jubilantskom interview pre Bild a ponúkol definíciu kvalitného zakončovateľa: "Musí vedieť, kde je bránka, a veriť svojim schopnostiam." Z dvoch synov vraj strelecký inštinkt skôr zdedil starší Jakub: "On o čosi lepšie vie, kde je tá bránka..." Mintál sám pociťoval najväčší rešpekt pred dvoma obrancami: "Nigel de Jong a Mark van Bommel. Pri nich mi bolo jasné, že keď to zapraští, tak riadne."

Dvojnásobný domáci majster so Žilinou Mintál dovedna má za sebou už 14 sezón v štruktúrach 1. FC Norimberg, do ktorého prišiel v lete 2003 za odstupné uvádzané na úrovni 100 000 eur. V roku 2007 sa radoval z triumfu v národnom pohári DFB-Pokal. Okrem spomenutej "prvoligovej" kanonierskej koruny bol dvakrát na čele príslušného hodnotenia v II. bundeslige. Momentálne vedie v Norimbergu mládežníkov do 16 rokov: "Chalanom sa toho veľa preháňa hlavou - puberta, škola, prvé lásky..." Mintál priznal, že do budúcnosti si vie predstaviť aj funkciu kouča seniorského tímu: "Keď jedného dňa príde taká možnosť, prečo nie?"

Mintál sa neodhodlal odhadnúť, koľko by dnes - v ére transferových rekordov - stál pri niekdajšej top forme: "Kedysi sa ku mne donieslo čosi o siedmich miliónoch." Teraz nepochybuje, že zostane verný 1. FCN: "Neprichádza pre mňa do úvahy, že by som reflektoval na nejakú ponuku. Norimberg sa stal pre celú rodinu domovom, je prekrásny. Sme tu šťastní a spokojní. Ak by dnes za mnou prišli miestni funkcionári, aby som podpísal kontrakt na nasledujúcich desať rokov, okamžite by som to urobil. Keď raz nebodaj budem musieť inam, veľmi ma to zroní." Pred sezónou 2010/2011 ho fanúšikovia vybrali do najlepšej jedenástky vo vtedy 110-ročnej histórii klubu. V 208 stretnutiach zaň nastrieľal 75 gólov, pridal 24 asistencií.

"Fantóm" z Bytčice Mintál po hráčskom pôsobení v "áčku" Norimbergu pobudol jednu sezónu v Hanse Rostock, potom ešte skúsenosťami a schopnosťami na trávniku pomáhal "B-tímu" 1. FCN. Momentálne sa udržiava v kondícii vystúpeniami v drese Victorie Erlangen v deviatej najvyššej úrovni pod názvom Kreisklasse.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona