Jubilant Bruce: Ihrisko a trávnik v Žiline vyzerajú veľmi dobre

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 08:47 • 2 min
Jubilant Bruce: Ihrisko a trávnik v Žiline vyzerajú veľmi dobre

ŽILINA - Futbalisti FC Hull City nastúpia vo štvrtkovom prvom stretnutí 3. predkola Európskej ligy UEFA 2014/15 v Žiline proti AS Trenčín bez Nikicu Jelaviča. Chorvátsky útočník reprezentoval svoju krajinu na nedávno skončených MS v Brazílii, z tohto dôvodu dostal od svojho zamestnávateľa možnosť na predĺženú dovolenku.

slovakia

left justify in out

Rovnakú vymoženosť obdržal aj Maynor Figueroa, skúsený obranca hájil na brazílskom turnaji farby Hondurasu. Naopak, debut v drese "tigrov" z Hullu si vo štvrtok v Žiline môže odbiť až štvorica hráčov. Sú nimi škótsky reprezentant Robert Snodgrass, syn bývalého kapitána Albiónu Paula Incea Tom a talentovaní obrancovia Harry Maguire a Andy Robertson. Za dvoch posledne menovaných zaplatilo vedenie klubu v pondelok spolu 7,5 milióna eur. 


Hull si v pohárovej Európe zahrá po prvý raz v 110-ročnej histórii klubu. Príležitosť štartovať v Európskej lige si hráči City vybojovali finálovou účasťou v FA Cupe, v máji na štadióne Wembley prehrali po predĺžení s londýnskym Arsenalom 2:3. Pre trénera Stevea Brucea bude súboj proti Trenčínu jubilejným stým na lavičke Hullu, legenda Manchestru United pôsobí v yorkshirskom klube od júna 2012.
      

Generálkou na duel proti Trenčanom bol pre City prípravný zápas proti treťoligovému Barnsley. Prekvapujúco sa zrodila remíza 1:1, kouč Bruce však sľúbil, že na Európsku ligu bude jeho tím pripravený. "Bol to iba prípravný duel, nemôžete ísť poriadne do osobných súbojov, nikto sa nechce zraniť. Môžem vám garantovať, že vo štvrtok na Slovensku budeme pripravení na sto percent," uviedol Bruce po zápase s Barnsley.


Na stredajšej tlačovej konferencii Bruce vyjadril spokojnosť s podmienkami v Žiline. "S podmienkami sme spokojní, ihrisko i štadión vyzerajú veľmi dobre. Vyzerá to tak, že bude aj dobrá atmosféra, vraj sa predalo už takmer sedemtisíc lístkov. Nemali sme veľa času spoznať súpera, videl som len záznam zo stretnutia v Novom Sade, ktorý Trenčín prehral 0:3, ale aj tak postúpil. Pre nás je účasť v Európskej lige odmenou na minulú sezónu. Chlapci sa už na pohárovú Európu tešia, snom každého futbalistu je zmerať si sily so súpermi na medzinárodnej klubovej scéne. O základnej zostave už mám určitú predstavu, ale o jej zložení rozhodnem až v deň zápasu," povedal novinárom Bruce.
      

Slová trénera potvrdil aj Jake Livermore. Stredopoliar Hullu s reprezentačnými skúsenosťami verí, že do Anglicka sa jeho tím bude vracať so sľubným výsledkom. "Na dvojzápas sa už všetci veľmi tešíme, Európska liga má pre nás veľkú prestíž. Verím, že v Žiline uhráme dobrý výsledok, ktorý nás potom posunie do ďalších bojov," dodal Livermore.

 

Zápas AS Trenčín - FC Hull City je na programe vo štvrtok 31. júla o 19.00 h na štadióne v Žiline, hlavným rozhodcom je Talian Davide Massa. Odveta sa hrá o týždeň neskôr na KC Stadium v Hulle.

pravdepodobné zostavy:
AS: Volešák – Čögley, Ramon, Kleščík, Madu – Lobotka – Hajradinovič, Holúbek, Simon – Kubík, Malec

 

Hull: McGregor - Rosenior, Davies, Bruce, Chester, Elmohamady - Snodgrass, Livermore, Huddlestone, Ince - Long
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies