J&T rokuje o kúpe obchodných reťazcov Hypernova a Albert

NETKY.SK • 30 August 2013, 09:47 • 2 min
J&T rokuje o kúpe obchodných reťazcov Hypernova a Albert

BRATISLAVA - Holandská spoločnosť Ahold zvažuje, že predá 20 obchodov Hypernova, štyri predajne Albert a šesť čerpacích staníc, ktoré má na Slovensku. O ich prevzatí rokuje so skupinou J&T. Informáciu prinieslo dnešné vydanie denníka Sme s odvolaním sa na dva od seba nezávislé zdroje.

slovakia

left justify in out

"Niet dôvodu, prečo by predaj nemal vyjsť," uviedol pre denník zdroj z prostredia obchodných sietí. Podľa hovorkyne J&T Nikol Kubaskej niet čo komentovať, pretože spoločnosť sa vyjadruje len k uzavretým obchodom. "O ďalších akvizíciách v oblasti maloobchodu uvažujeme," reagovala Kubaská.

Samotný Ahold podľa Sme neodpovedal, či chce obchody predať. Keby slovenský trh opustil, analytik agentúry pre prieskum trhu Terno Ľubomír Drahovský by sa nečudoval. "Už niekoľko rokov tu neinvestujú a nerozširujú prevádzky, čo naznačuje, že už so Slovenskom nepočítajú," vysvetlil.

Ahold už o odchode zo Slovenska uvažoval. Bolo to v roku 2007, keď predal obchody v Poľsku a chcel aj na Slovensku. Nakoniec na našom trhu zostal. Vlaňajšie tržby Aholdu u nás odhadla agentúra Terno na 166 miliónov eur, rok predtým na 220 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona