J&T navyšuje kapitál, Hoffmann získa štvrtinový podiel

NETKY.SK • 25 September 2013, 10:14 • 2 min
J&T navyšuje kapitál, Hoffmann získa štvrtinový podiel

PRAHA - Skupina J&T Finance Group plánuje expanziu, prvým krokom v tomto smere je výrazné navýšenie jej kapitálu. Ten by mal vzrásť približne o štvrtinu, zo súčasných 750 miliónov eur o 150 až 200 miliónov eur, a to vďaka vstupu majiteľa Istrokapitálu Mária Hoffmanna do skupiny. Informujú o tom v dnešnom vydaní české Hospodářske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

V rámci tejto transakcie získa Hoffman 24,9-% podiel v J&T. Doterajším akcionárom Jozefovi Tkáčovi a Ivanovi Jakabovičovi zostane po 38 %. "Necelý štvrtinový podiel získa Mário Hoffmann formou navýšenia kapitálu skupiny," potvrdil HN člen predstavenstva J&T Banky Igor Kováč.

Finančná skupina podľa denníka od začiatku budúceho roka zmení svoju štruktúru. Fungovať bude pod hlavičkou J&T Finance Group SE, ktorá bude rozdelená na štyri hlavné piliere. Jej manažment bude sídliť v Prahe. "Štruktúru meníme kvôli zjednodušeniu skupiny navonok, kvôli akcionárom aj pre zjednodušenie vyplácania dividend," vysvetlil Kováč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies