J.SLOTA: Koaličným poslancom na Bôriku želám, aby sa im hlasovanie vyplatilo

NETKY.SK • 18 Máj 2011, 07:05 • 2 min
J.SLOTA: Koaličným poslancom na Bôriku želám, aby sa im hlasovanie vyplatilo

J.SLOTA: Koaličným poslancom na Bôriku želám, aby sa im hlasovanie vyplatilo

slovakia

left justify in out

img

Koaličným poslancom, ktorí budú dnes vo vládnom hoteli Bôrik rozoberať voľbu generálneho prokurátora pri pohostení od premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) predseda SNS Ján Slota odkázal, že im želá, aby sa im dnešné hlasovanie vyplatilo, lebo podľa neho mnohí hlasovali v rozpore so svojim presvedčením. Pre TASR to uviedol po dnešnej tajnej voľbe, v ktorej Národná rada (NR) SR nezvolila za generálneho prokurátora opozičného kandidáta Dobroslava Trnku.
      "Zaželal by som im, aby sa im vyplatilo, že niektorí hlasovali proti svojmu presvedčeniu. Nikto ma nepresvedčí, že niektorí nechceli podporiť na post generálneho prokurátora Dobroslava Trnku," povedal Slota. Zároveň dodal, že im oslavu nezávidí."Nikdy som netajil, že pani Radičová je mi výsostne nesympatická osoba, takže mne by tie minútky zhrokli v ústach," komentoval dnešné posedenie, o ktorom informoval server aktualne.sk. "Ide o pravidelné neformálne stretnutie koaličných poslancov pred rokovaním Národnej rady," uviedol pre server hovorca predsedníčky vlády Rado Baťo.
      Zo samotného dnešného hlasovania je podľa neho SNS znechutená, ale nie prekvapená. "SNS nie je prekvapená, lebo sme očakávali, že poslanci za vládnu koalíciu nebudú hlasovať podľa svojho vedomia a svedomia, ale boli pritlačení určitým vzorcom, ktorý bol dopredu naplánovaný a hlasovali presne podľa poslaneckých klubov tak, ako sa dohodli dopredu," povedal Slota. "Osobne si myslím, že by sa to dalo definovať ako manipulácia s tajnou voľbou," dodal.
      Poslanci Národnej rady SR dnes Dobroslava Trnku za generálneho prokurátora nezvolili. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov tajnej voľby, ktorú NR SR prikázal zopakovať Ústavný súd SR. Trnka bol ako nominant Smeru-SD jediným kandidátom na tento post, ak by uspel, premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) avizovala podanie demisie.
      Za Trnku hlasovalo 70 poslancov zo 150 zúčastnených, 17 bolo proti, 29 sa zdržalo a 34 hlasov bolo neplatných. Na zvolenie generálneho prokurátora je potrebné získať nadpolovičnú väčšinu hlasov poslancov prítomných na voľbe.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies