J.SLOTA: Ak by dal národ SNS dôveru, je ochotná vládnuť aj sama

NETKY.SK • 12 Október 2011, 23:54 • 2 min
J.SLOTA: Ak by dal národ SNS dôveru, je ochotná vládnuť aj sama

J.SLOTA: Ak by dal národ SNS dôveru, je ochotná vládnuť aj sama

slovakia

left justify in out

img

Ekonomická kríza, ktorá podľa predsedu SNS Jána Slotu naplno prepukne v roku 2012, dostane do problémov každú druhú slovenskú firmu a dôjde k výraznému poklesu životnej úrovne. Preto sa stranám príliš nechce ísť do vlády, Slovenská národná strana by však bola v prípade účasti vo vláde ochotná prijať mimoriadne tvrdé opatrenia. "Ak by sme dostali dôveru od národa, vládli by sme aj sami. Verte mi, že by sme peniaze získali, že by dividendy veľkých korporácií, ktoré vykrádajú túto krajinu, z tejto krajiny neodchádzali a boli by použité tu, na Slovensku," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii Slota.

Naznačil, že SNS by zvažovala znárodnenie Slovenských elektrární s tým, že by vláda talianskemu Enelu vrátila jeho investíciu. Podľa Slotu totiž Slovensko predalo elektrárne výrazne pod ich skutočnú cenu. "Ako jediní by sme mali odvahu zaviesť tvrdé dane na banky, mobilných operátorov a monopoly," doplnil Slotu prvý podpredseda SNS Andrej Danko. Ďalší podpredseda strany, Rafael Rafaj, dodal, že SNS presadzuje zníženie DPH na slovenské potraviny a potravinovú sebestačnosť Slovenska.

Aktuálne rokovania však podľa Slotu spejú skôr k úradníckej vláde. "Ale aj to sú vlastne nominanti politických strán a sú riadení politicky," povedal s tým, že najmorálnejším riešením by boli predčasné voľby.

Podľa Slotu je pritom otázka eurovalu významnejšia, ako otázky spojené s pádom vlády. "Keď teraz rokuje Robert Fico s Mikulášom Dzurindom, neviem, či sa dohodnú na nejakom mačkopsovi, ako je v Nemecku, že červení vládnu s hnedými. Neviem, kto sa u nás môže považovať za ľavičiara, alebo pravičiara, keď ich spája zbedačenie svojho vlastného národa," vyhlásil na margo aktuálnych rokovaní o eurovale.

"Nie je podstatné, že vláda podla. Podstatný je euroval. Celá slovenská spoločnosť je dezinformovaná. Som presvedčený, že schválením eurovalu ožobračíme slovenský národ na minimálne dvadsať až tridsať rokov tak, že generácie, ktoré prídu po nás, budú žiť ešte vo väčšej chudobe, ako teraz," vyhlásil Slota.

Zdôraznil, že bývalá poštárka v Grécku má dôchodok 3.500 eur, kdežto slovenskí dôchodcovia desaťkrát menej. "Chudobní Gréci majú 133 tisícovú armádu, idú kupovať 400 tankov Abrams od Američanov," dodal Slota. Zároveň upozornil, že ani euroval 2 problém eura aj tak nevyrieši, keďže len talianske dlhy sú vyššie, ako jeho plánovaná celková kapacita. "Riešením je vyrezať tento rakovinový nádor, ktorým je v tejto chvíli Grécko," vyhlásil Slota .

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona