J.Počiatek chce do volieb rozostavať 310 km diaľnic

NETKY.SK • 24 Február 2013, 19:21 • 2 min
J.Počiatek chce do volieb rozostavať 310 km diaľnic

J. Počiatek chce do volieb rozostavať 310 km diaľnic - Slovensko Plány vo výstavbe diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku, ale aj oprava a údržba ciest I.

slovakia

left justify in out

img

Plány vo výstavbe diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku, ale aj oprava a údržba ciest I. triedy. To sú témy, na ktoré opäť nevedeli nájsť súčasný a bývalý minister dopravy spoločnú reč. Šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) a jeho predchodca Ján Figeľ (KDH) sa dnes spolu stretli v diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

Počiatkove plány na najbližšie obdobie sú jasné. V tomto roku chce rozostavať vyše 80 kilometrov (km) diaľnic. Za celé volebné obdobie by to malo byť približne 310 km diaľnic a rýchlostných ciest. Celkovo chce tak minister investovať do dopravnej infraštruktúry za štyri roky vyše 8 miliárd eur z eurofondov a štátneho rozpočtu. "Tento plán je veľmi ambiciózny, ale reálny," skonštatoval Počiatek. Plán podľa neho vychádza z možností štátneho rozpočtu.

Exminister dopravy Figeľ to však vidí inak. "Máte veľmi ambiciózny program, ale ja ho nepovažujem za reálny. Preinvestovať 8 miliárd, to neviem, kto dokáže," zhodnotil Figeľ. Pripomenul, že prvá vláda Roberta Fica (Smer-SD) si určila ako plán rozostavať 361 km diaľnic. "Viete, koľko z toho sa podarilo za štyri roky začať? Menej než tretinu," argumentoval exminister.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies